Bugetul Timișoarei pentru anul 2020 se ridică la peste 460 de milioane de euro, fiind cel mai mare de pănă acum. Comparativ, bugerul anului trecut a fost de 300 de milioane de euro.

Proiectul de buget pentru anul 2020 a fost publicat pe siteul primariatm.ro.

Investițiile în drumuri și transport se ridică la peste 270 de mii de euro, printre obiectivele vizate fiind rețeaua urbană de piste de biciclete, o parcare supraterană cu cinci etaje, achiziționarea unei nave turistice, dar și a unui sistem holografic cu poarta cetății. Cumpărarea de tramvaie noi și de autobuze electrice face parte din proiect.

La capitolul sănătate sunt prevăzute fonduri pentru diferite obiective la Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Copii și Spitalul Municipal.

Pentru Învățământ, obiective principale sunt spațiile suplimentare pentru școli și licee aglomerate din oraș, mai precis pentru achiziționarea de imobile sau containere speciale care să rezolve, măcar parțial, problema lipsei de spațiu.

Reabilitarea fațadei primăriei și reabilitarea unei fost săli de sport din imobil sunt alte obiective ale bugetului orașului pentru anul 2020, la fel și reabilitarea clădirii în care funcționează Filarmonica Banatul sau a turnului de apă din cartierul Josefin.

Articolul precedentIncendiu declanșat de o … tigaie. Panică în cartier
Articolul următorJandarm dispărut în Timișoara