Camera Deputaților a aprobat legea prin care Capitala Culturală primește o parte din finanțare de la bugetul de stat. Este vorba despre 164 de milioane de lei împărțite între Primărie, Consiliul Județean Timiș, Ministerul Culturii/Teatrul Național și Asociația TM2023. Acești bani vor susține atât investițiile în infrastructura culturală, cât și o parte din programul cultural al anului 2023.
 
Autoritățile locale consideră că nu au lăsat programul să stagneze, ci s-a finanțat de la bugetul local, atât investițiile, cât și programul pentru instituțiile și operatorii culturali. Acum, când suntem în linie dreaptă cu pregătirile pentru 2023, o parte din bani vor veni și de la bugetul de stat.
 
„E o veste care ne încurajează că anul viitor va fi unul de succes nu doar pentru Timișoara, ci și pentru vizibilitatea României pe plan european. Sper că mediul politic a înțeles că susținerea Timișoarei este o oportunitate uriașă pentru toată lumea.
Le mulțumesc parlamentarilor și oamenilor politici care au înțeles importanța strategică a acestui titlu și au susținut legea votată az”, a transmis primarul Dominic Fritzi.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentS-a încheiat operațiunea de modernizare a iluminatului public stradal pe mai multe artere importante din Timișoara
Articolul următorTraian Băsescu, afaceri cu iz rusesc. Bani și influență la cel mai înalt nivel – suspiciuni grave asupra firmei Euroconstruct. Pe cine finanțează MOSCOVA? Și de ce