În ultima perioada Timișoara a devenit un oraș asaltat de gunoaie. După ce contractul cu firma de salubrizare a expirat, Primăria a căutat soluții de avarie.

Firma care asigura curățenia în Timișoara a rămas, prin contractul cu Primăria, doar un operator care adună deșeurile reciclabile și reziduale. Curățenia stradală nu a mai fost asigurată. Primaria a recurs la o soluție de avarie, firma care se ocupă de horticultură primind sarcina de a goli cosurile de gunoi stradale și de a face curățenie în jurul lor.

După ce primarul Nicolae Robu a lansat inclusiv o pagină de Facebook dedicată celor care semnalau rampe de gunoi ilegale, o nouă firmă a câștigat contractul de salubrizare stradală. Doar că până la punerea în practică mai durează.

Între timp mii de timișoreni sunt revoltați de faptul că mizeria se adună pe străzi.  Drept răspuns, primarul a lansat o campanie, pe Facebook.

Orașul nostru a traversat o perioadă cumplită din punct de vedere al serviciilor de salubritate. Am explicat de multe ori care au fost cauzele și oricine de bună-credință a înțeles că nu a fost vorba de dezinteresul cuiva, ci de un concurs de împrejurări nefericite. Consecința, însă, pt noi cei ce trăim în Timișoara a fost aceeași și la fel de greu de suportat ca și dacă era vorba de dezinteres: am ajuns să vedem în jurul nostru mizerie cum n-am văzut niciodată anterior! Vă imaginați cum m-am simțit eu, știind că toate nemulțumirile vin spre mine, fără să am nici cea mai mică vină și nici pârghii legale să rezolv problema rapid.”, a postat primarul.

Concret, ANUNȚ, ACUM, ÎN PREMIERĂ, STIMAȚI TIMIȘORENI: VOM DECLANȘA O ADEVĂRATĂ CAMPANIE PENTRU ADUCEREA ORAȘULUI NOSTRU LA NIVELUL DE ORAȘ MODEL DE ORAȘ CURAT! ÎI VOM SPUNE “TIMIȘOARA CURATĂ”!

Conținutul campaniei și programul activităților le vom anunța în curând. Aveți încredere! De la a ne fi rușine cât de murdar ne-a fost orașul, vom ajunge la a ne mândri ce oraș curat avem! Veți vedea!” a promis primarul pe pagina lui de Facebook.

 

Articolul precedentÎncep exproprierile pentru cele 550 de parcele de pe traseul viitoarei Centuri de Sud din Timișoara
Articolul următorProtest al angajaților de la Finanțe la Timișoara