Peste 60.000 de locuinte ar putea rămâne fără apă caldă incă din această noapte, după ce compania E-On a sistat furnizarea de gaz către Colterm.

Datoriile mari ale companiei de termoficare din Timișoara au făcut ca E-On să ia decizia sistării furnizării gazului.

A fost taiat gazul. Au fost conturile blocate, nu s-a putut face un transfer catre ei, s-a intarziat cu plata si a fost taiat gazul. Sunt discutii la aceasta ora pentru ca nu putem sa lasam un oras ca Timisoara fara apa calda, insa trebuie sa le ajunga acei bani…Timp de cateva ore bune, inca spre noapte, vom avea apa calda. Temperatura se mentine cateva ore. Ne ajuta si temperaturile de afara. Data trecuta au fost zone in care a fost apa calda pana spre dimineata. Cu siguranta ca maine cat mai devreme problema se rezolva„, au declarat reprezentantii Colterm.

Nu este pentru prima dată când Timișoara junge în această situație. În urmă cu aproape 3 luni de zile, în capitala Banatului a fost întreruptă apa caldă în tot orașul, după ce Colterm a acumulat datorii de nu mai puțin de 66 de milioane către E. On Energie Romania, din care 8 milioane erau doar pe anul 2018.

La acea vreme, primarul Nicolae Robu a avut o întâlnire cu conducerea companiei și furnizarea gazului a fost reluată, însă s-a convenit și asupra unei eșalonări a restanțelor uriașe.

Articolul precedentOperațiune la înălțime la Catedrala Mitropolitană de la Timisoara
Articolul următorFestivalul de Muzică Veche cu atmosferă baroc