După dușul rece de la Baia Mare, campioana României la rugby a obținut a opta victorie a sezonului , în fața rugbyștilor de la Steaua București.

Meciul a început sub semnul echilibrului, dar stelișltii au fost cei care au punctat primii, dintr-o pedeapsă a lui Melinte. A fost semnalul trezirii Timișoarei, care a început sa joace din ce în ce mai bine. Mai întâi Tevita Manumua a reușit două eseuri , iar Luke Samoa a transformat doar unul dintre acestea, după care același jucător a executat bine o lovitură de pedeapsă și a stabilit scorul pauzei, 15-3.

Repriza secundă a început tot în nota de dominare a Timișoarei și tot cu un eseu al lui Tevita Manumua , venit după repunerea în joc a balonului de către timișoreni. Samoa a ratat și de această dat transformarea. Campionii en-titre au continuat să domine și au mai culcat odată balonul în terenul de țină stelist, prin Marius Simionescu, însă arbrii au anulat reușita. Au urmat eseul lui Doroftei, urmat de transformarea lui Melinte, iar Steaua se apropia la 10 puncte. Saracens au forțat eseul pentru bonus ofensiv, iar acesta a venit dintr-un mol de margine, iar reușita a purtat semnătura lui Neculau, și transformat de Samoa. Steaua a mai redus odată diferența de pe tabelă, prin Surugiu, eseu urmat de transformarea lui Melinte, insuficiet însă, și s-a închetiar 27-17.

La finele săptămânii viitoare Timișoara Saracens se deplasează în Rusia, unde va juuca meciul retur cu Enisey STM în preliminariile grupelor Challenge Cup. Bănățenii au un avantaj de 2 puncte din tur, 20-18.

Articolul precedentBijuterii pe patru roți expuse la Timișoara
Articolul următor‘Ghilotina’ pusă din nou în funcțiune la Timișoara