Rugby de calitate, răsturnări de scor, dar și multe erori au făcut ca Timișoara Saracens să nu se califice într-o nouă finală în Superliga CEC Bank.

Timișorenii au început duelul cu Știința Baia Mare într-un mod pragmatic și au transformat două lovituri de pedeapsă prin Luke Samoa. Maramureșenii au revenit repede în joc, iar în decurs de 3 minute au reușit două eseuri, prin Apostol și Taliauli, ambele transformate de Manole. Timișorenii nu și-au revenit din șoc, iar „zimbrii” au mai culcat o dată balonul în terenul de țintă timișorean, eseul fiind transformat de același Manole. Campionii en-titre au redus din handicap până la pauză prin eseul lui Samoa, pe care acesta l-a și transformat, iar la pauză Baia mare conducea cu 21-13.

Repriza a doua a început bine pentru Timișoara, care a redus diferența de pe tabelă la un punct, cu un eseu semnat de Zaharia și o transformare a lui Samoa. Maramureșenii au continuat să joace bine, însă au profitat de alte două erori timișorene, iar Apostol a înscris două eseuri, ambele transformate de Manole. Între cele două eseuri, Samoa a mai reușit o lovitură de pedeapsă pentru bănățeni. Finalul a fost unul cu adevărat încins, după ce Popârlan a reușit un eseu, Samoa a adus si punctele din transformare, iar campionii s-au apropiat la 5 puncte. În ultimele minute ale meciului timișorenii au presat în permanență, au și înscris un eseu, dar a fost anulat de arbitrul Robert Diaconescu. S-a încheiat 35-30 pentru Știința Baia Mare care merge în marea finală.

Timișoara Saracens va merge și ea la Bârlad pentru duelul pentru bronzul național.

Articolul precedentSe întrerupe adunarea deșeurilor voluminoase
Articolul următorMașină răsturnată pe un bulevard intens circulat din Timișoara. Copii răniți în urma accidentului