Patru fantani ornamentale urmeaza sa fie amenajate la Timisoara, trei in zona de nord a orașului, și una în partea opusă. Consilierii locali si-au dat deja acordul pentru studiile de fezabilitate ale celor patru fântâni în ședința de luni.

Prima dintre fântâni urmează să fie amenajată în Piața Iuliu Maniu și urmează să fie dotată cu jeturi de tip snowy foam. Jetul din mijloc va avea o înălțime 6 metri, iar alte 12 se vor înălța până la 4 metri, iar alte 8 țâșnitori se vor ridica până la 2,5 metri. Toate vor fi iluminate cu proiectoare cu leduri rezistente la apă. Lucrările ar urma să coste 112.225 de euro.

A doua fântână ar urma să fie amenajată în sensul giratoriu de la iesirea către Arad. Aceasta va fi construită din beton armat, cu diametrul de 18 metri și va avea nu mai puțin de 165 de jeturi de apă, iluminate cu 149 de lămpi. Pentru această fântână sunt alocați de 215.318 euro.

Calea Lipovei este a treia locație în care ar urma să apară o altă fântână, de această dată una cu 6 metri în diametru, 13 jeturi de apă și 14 leduri. Lucrarea urmează să coste 67.000 de euro.

A patra fântână va fi amenajată pe bulevardul Antenei și este prevăzută cu 89 de jeturi de apă și 90 de lămpi led, cu un diametru de 15 metri. Costul pentru această fântână se ridică la 173.232 de euro.

Pentru fiecare dintre fântânile ornamentale ce vor fi amenajate în sensurile giratorii din oraș durata de realizare a construcților este de 6 luni.

Articolul precedentSchimbări în lot urmate de noutăți pe banca tehnică la SCM Poli Timișoara. Deținătorii Cupei României încep pregătirile pentru noul sezon
Articolul următorTineri amendați drastic într-un parc din Timișoara