TopulFirmelor din județul Timiș

Camera de Comerț, Industire și Agricultură Timiș organizează cea de-a 25-a ediție a Topului Firmelor din județ.

 În data de 26 octombrie, CCIAT organizează o ediție aniversară a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș. Topurile județene sunt organizate de către camerele de comerț teritoriale. Clasificarea se bazează pe o metodologie unitară la nivel național. Pentru realizarea clasamentului, se prelucrează numai bilanţurile depuse în termenul legal la Ministerul Finanţelor Publice.

“Condițiile de eligibilitate sunt stabilite conform legii. În top sunt admise entitățile care sunt comercianți și îndeplinesc simultan câteva condiții cu privire la datele de bilanț. Acestea sunt: profit din exploatare pozitivă și cifră de afaceri de minim 100.000 de lei în cazul microîntreprinderilor și minim 250.000 de lei, în cazul celorlalte entități. “ se arată într-un comunicat al CCIAT.

Topurile judeţene sunt structurate pe 7 domenii de activitate. Acestea sunt Cercetare-Dezvoltare și High-Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură, Pescuit; Construcții; Servicii; Comerț; Turism.  Clasamentul judeţean conţine primele trei firme pentru fiecare domeniu, grupă de activitate şi clasă de mărime a întreprinderii, determinate prin ordonarea descrescătoare a punctajului

Clasamentul Topului Firmelor din Județul Timiș pentru anul 2017 reunește 9.169 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate. Au fost alese dintr-un număr de 30.071 care au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar trecut.

Dintre acestea, sunt evidenţiate 1.787 firme care au reuşit să se claseze pe locurile I, II şi III, structurate pe domenii, grupe de activitate şi clase de mărime.

Totodată, 238 firme a căror fidelitate și perseverenţă le-au oferit clasificarea pe unul din primele trei locuri în Top în ultimii șapte ani vor fi distinse cu Trofeul de Excelenţă.

Topul Firmelor din Județul Timiș reunește la fiecare ediție peste 800 de participanți. Ceremonia este urmată de un dineu și de momente artistice.

 

Articolul precedentMormântul fostului primar al Lugojului distrus de un incendiu
Articolul următorVine toamna în Banat! Temperaturile scad cu până la 10 grade