Tinerii din Timișoara vor putea circula prin oraș și cu trotinetele electrice sau segway-uri, nu doar cu bicicletele.

La începutul lunii decembrie, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, anunța că tinerii Timișoarei vor putea folosi în curând și trotinete sau segway-uri pentru a se deplasa prin oraș. La utilizarea acestora vor avea prioritate studenții, pentru ca aceștia să nu-și mai folosească mașinile pentru a ajunge din complex până la facultăți.

Vor veni în curând și trotinetele și, după ce vine bugetul, vom putea da drumul și la achiziția de seqway. 10 trotinete vor veni în curând și vor fi gestionate ca și bicicletele din sistemul actual” a anunțat primarul Nicolae Robu.

La sfârșitul anului trecut edilul Timișoarei anunța semnarea contractului pentru achiziția trotinetelor și segway-urilor.

Avem deja semnat contractul de ieri pentru achiziția unui sistem cu gestiune informatizată cu 3 stații, fiecare cu capacitatea de 10 trotinere și un total de 25 de trotinete. Pret total – 129.000 de lei, iar furnizorul e o firmă din Craiova, din câte am înțeles cel mai tare furnizor de trotinete. Si segway-urile au rămas în atenția noastră și vor fi în special pentru studenți. E deranjant să vezi că sunt puține locuri de parcare și se circulă mult cu mașina. Sunt convins că mulți studenți nu vor mai veni cu mașina la universitate, ci vor lua segway-ul… Inca nu am stabilit unde punem statiile exact, dar probabil 2 statii vor fi in Complexul Studentesc si o a treia undeva la indemana si pentru studentii de la Vest si pentru cei de la Politehnica. Acestea primele vor fi dedicate studentilor„, spunea în luna decembrie Nicolae Robu.

De întreținerea trotinetelor se va ocupa pe durata perioadei de garanție firma care le va și furniza, însă după depășirea acesteia, de repararea posibilelor difecțiuni se va ocupa Societatea de Transport Public Timișoara.

Articolul precedentAtacuri în serie date de hoți într-o localitate de lângă Timișoara
Articolul următorDuel pentru un loc în sferturi. Informatica Timișoara dă piept cu Imperial Wet Miercurea Ciuc