Turnul de Apă din Josefin este o clădire care atrage automat atenția trecătorilor. Chiar dacă nu mai este funțional de multă vreme, el ar putea fi un reper pe harta turistică a Timișoarei.

Apropierea anului în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii pune în mișcare proiecte peste care s-a așternut praful. Printre ele, revitalizarea turnurilor de apă din oraș. Construcții elegante și, pe vremuri, adevărate minunății inginerești, acestea sunt în paragină de mult timp.

Primăria Timișoara vrea să organizeze un concurs de soluții prin care firmele de proiectare să vină cu propuneri pentru mai multe probleme. Siguranța construcției, amenajări interioare, lifturi, instalații, dotări și amenajarea curții interioare sunt câteva dintre ele.

Proiectele trimise vor fi analizate de un juriu independent. Acesta va selecta trei câștigători care vor fi recompensați cu premii în bani. Cel care se va situa pe locul I va primi contractul de servicii de proiectare , respectiv de întocmire a documentației tehnico-economice (DALI+PT) și punere în practică a soluției câștigătoare pentru realizarea investiției ,,Refuncționalizare imobil pentru Centru Cultural – Turn de Apă, Iosefin. str. Gh. Barițiu”

Articolul precedentBani europeni pentru o grădiniță din Timiș. Va fi refăcută din temelii
Articolul următorDin lac în puț. Un șofer din Timiș a ajuns din drum spre casă în fața procurorilor