‘Discover Timiș’ este o platformă digitală disponibilă pentru telefon sub forma unei aplicații, dar și pe web, ce prezintă atât obiective turistice, istoricul lor precum și locuri de cazare, restaurante și chiar evenimentele din oraș si din județ.

Utilizatorii platformei își vor putea face un cont pentru a-și salva liste de preferințe sau pentru a adauga review-uri cu experiența lor precum și pentru a acorda un scor unei locații sau unui serviciu.

Avem un conținut care este în zona de promovare și ghid turistic care contine acele informații cu care vrem sa atragem turiștii în Timiș. Vorbim de servicii locale pentru că vrem să promovăm serviciile de turism și vrem să-i facem parteneri în acest proiect și bineînțeles vrem să ghidăm turiști către locuri deosebite. Nu în ultimul rând există o agendă de evenimente a zonei care conține tot ce însemană festivaluri mari dar și evenimente mai mici, poate gastronomice din județ. Ghidul turistic se împarte în diverse secțiuni pe care noi le-am creat încercând să identificăm tipologiile de turiști‘, a spus Ionuț Munteanu, dezvoltatorul aplicației.

Platforma a fost gândită de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș, o asociație a Consiliului Județean Timiș.

Vor fi pagini de prezentare din partea tuturor celor de pe piața turistică, fie ei comunități publice, hoteluri, restaurante, ghizi, agenții de turism, fiecare isi vor putea prezenta oferta, fiecare pagină pusă la dispoziție gratuit va putea fi recenzată și cotată cu un sistem de stele pentru ca fiecare să știe unde se situează și ce poate să facă pentru a îmbunătăți serviciile‘, a precizat Mihai Ritivoiu, președintele APDT Timiș.

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș spun că o astfel de aplicație va prezenta obiective turistice din județ într-o maniera nouă, menită să atragă turiștii spre cel mai vestic județ al României.

Noi considerăm această aplicație extrem de importantă pentru că se încadrează într-un nou trend de digitalizare care există în toate domeniile. Gândiți-vă cum se făcea turismul acum 30 de ani și cum se face acum. Gândiți-vă ce înseamnă aplicațiile moderne precum Booking sau Tripadvisor care permit relaționarea directă a turistului cu locurile în care vrea să meargă, poate împărtăși opiniile. Din acest punct de vedere este vital să avem o chestiune de acest fel‘, a mai spus Mihai Ritivoiu.

Aplicația ‘Discover Timiș’ este disponibilă în limba românia și în limba engleză și poate fi descărcată gratuit pentru Android și iOS. De asemenea, platforma poate fi accesată și online la https://discovertimis.com.

Articolul precedentCod portocaliu de ploi în vestul județului Timiș
Articolul următorGrav accident de muncă soldat cu decesul unui bărbat