După ce a suferit modificări importante în ultimii 3 ani, o stradă importantă din Timișoara va avea parte de noi schimbări, odată cu reconfigurarea circulației în zonă și devierea autobuzelor, taxiurilor și a ambulanțelor prin această zonă.

Aleea Ripensia a fost lărgită în 2016 la 3 benzi pe porțiunea Surorile Martir Caceu – Strada 1 decembrie. Trotuarul de pe partea dreaptă pe acest sens de circulație a fost îngustat, în timp ce pe cealaltă parte parcarea a rămas neatinsă.

În 2017 au urmat noi lucrări pe strada Ripensia. De această dată a fost lărgită porțiunea de la strada 1 Decembrie până în zona Michelangelo.

În acest an au mai fost făcute două mici modificări, prin amenajarea a două stații rezervate transportului în comun la Sala Constantin Jude și în zona Complexului Studențesc. O altă schimbare, însă mult mai importantă, urmează să fie făcută până la finele acestui an.

Pe parcursul acestui an se va face a patra banda pe Ripensia. Eu am anticipat că va fi nevoie, de la început am spus că va fi un experiment și vom vedea ce e de făcut pentru mai binele orașului. Pe strada Cluj se circulă excepțional, nu mai există acele cozi la intrarea pe Rebreanu. Nu poate fi descărcat de trafic automat. Se impun și alte intervenții. Sistemul de trafic al unui oraș important nu e o joacă. Trebuie să vezi sistemul în ansamblul lui. Intervențiile punctuale nu rezolva tot. Noi avem în proiect să mai facem încă o banda în sensul de la AEM, pentru că acolo e un alt nod de sufocare. Rebreanu aduce foarte multe mașini și acolo se blochează. Vom face și acolo o descărcare mult mai bună, vom crește capacitatea acelei intersecții. Sunt foarte multe lucruri pe care le vom face. Pe Aradului avem intervenții, vom interveni în curând pe str. Michelangelo. A câștiga fie și jumătate de oră pe zi, o oră pe zi, înseamnă enorm. Nu toată lumea înțelege ce înseamnă să ai un trafic fluent. Este în lucru un proiect de intervenție la Michelangelo, care ne va ajuta în fluidizarea traficului„, a precizat primarul Timișoarei.

Aleea Ripensia este o stradă de aproape 3 kilometri, care pleacă din zona stadionului Dan Păltinișanu și se încheie în zona intersecției Michelangelo.

Articolul precedentDuel de suflet pe Marele Oval de la Timișoara. Gloriile Banatului împotriva vedetelor Naționalei
Articolul următorAmenzi cu nemiluita pentru șoferii prea comozi sau nesimțiți la Timișoara