UPT
caminele studentesti

Universitatea Politehnica are capacitatea de a răspunde pozitiv tuturor cererilor de cazare venite din partea studenților săi

Universitatea Politehnica Timișoara dispune de 16 cămine studențești. Două dintre acestea sunt de garsoniere, capacitatea totală de cazare fiind de 6067 de locuri. Căminele sunt dotate cu mobilier, frigidere, bucătării și spălătorii complet echipate. Totodată, studenții au acces la Internet. Peste vară, Universitatea Politehnica Timișoara a investit peste 200.000 de euro pentru reparații și dotări la căminele și cantinele din campusul universitar.

“După sesiunea de admitere din luna iulie, totalul solicitărilor de cazare (precazări + studenți admiși în anul I) este de 5450 de locuri. Locurile rămase disponibile vor fi alocate studenților care solicită cazare după sesiunea de admitere din luna septembrie.” se arată într-un comunicat al Universității Politehnica.

Taxele de cazare în cămin sunt curpinse între 95 – 220 de lei/persoană pe lună. Tariful diferă în funcție de confort, de numărul studenților în camera și de regimul fără taxă/cu taxă la care este încadrat solicitantul.

Atat cazarea cât și masa studenților UPT sunt asigurate la prețuri subvenționate. Din acest an, pentru studenții proveniți din licee din mediul rural, UPT asigură cazare gratuită timp de un an și 10 tichete de masă gratuite în fiecare lună.

Articolul precedentBiserică nouă la Lugoj. Hramul acesteia este cel al Sf. Apostol Andrei și al Sf. Ierarh Iosif cel Nou
Articolul următorOameni răniți după un accident lângă Timișoara