Începe vaccinarea antigripală în Timiș

Vaccinarea antigripală în județul Timiș începe odată cu repartizarea dozelor de vaccin unităților medicale și medicilor din teritoriu.

Prima tranșă de vaccin antigripal a ajuns în județul Timiș încă din 10 septembrie. Până acum, au fost vaccinați medicii și personalul auxiliar din unitățile sanitate din trei orașe. Aceștia sunt considerați categorie cu risc crescut de a contacta boala.

Prima tranșă de vaccin antigripal a ajuns în Timiș în 10 septembrie si a fost deja distribuită in județ. În această primă etapă au fost vaccinați medicii din spitale si personalul auxiliar din unitățile sanitare din Timișoara, dar și din alte două orașe ale județului.

„Prima tranșă repartizată de Ministerul Sănătății a ajuns în 10 septembrie, o cantitate de 1460 de doze. Aceasta a fost distribuita catre Unitatile de Primiri Urgente, clinicile de anestezie-terapie intensiva si Ambulanta. De asemenea in teritoriul operativ din Deta si Jimbolia” , spune Cornelia Cismaș Malac, director executiv Direcția de Sănătate Publică Județeană Timiș.

Până la sfârșitul lunii octombrie, în județul Timiș vor mai ajunge trei tranșe de vaccin antigripal. Astfel va fi asigurată întreaga cantitate necesară.  Vaccinul va ajunge la medicii de familie și unitățile sanitare. Până la această oră, în Timiș nu s-au înregistrat cazuri deosebite de îmbolnăvire cu virusul gripal.

Articolul precedentCamionetă lovită de tren, lângă Timișoara
Articolul următorCaricatură la muzeu, în cel mai mare salon din lume