Vaporașele din Timișoara au reluat cursele de transport în comun pe râul Bega, însă acestea se vor desfășura doar pe o porțiune a râului începând de joi.

Lucrările la două poduri ale Timișoarei, Dragalina și Eroilor, fac în așa fel încât vaporașele Timișoarei să nu mai circule în aval de stația de la Catedrala Mitropolitană.

Cei care fac lucrările la poduri solicită să nu mai treacă vaporașele pe sub poduri pentru că se efectuează lucrări ce ar putea pune în pericol securitatea vaporașelor” a anunțat primarul Nicolae Robu.

Cererea constructorilor a fost acceptată de conducerea Societății de Transport Public Timișoara, care a decis și suspendarea temporară a unor stații de pe traseu.

Începând de joi, 4 aprilie 2019, transportul public pe Bega se va efectua pe sectorul navigabil stația Sfânta Maria – stația Mihai Viteazul (Uzina de Apa) și retur. Din cauza lucrărilor ce au loc la Podul Ștefan cel Mare (Dragalina), circulația vaporettelor se oprește în aval, statiile Stefan cel Mare, Constantin Brâncoveanu și Ardealul fiind suspendate. Circulația vaporettelor pe acest tronson va fi reluată după terminarea lucrărilor la Podul Stefan cel Mare„, au transmis reprezentanții Societății de Transport Public Timișoara.

Decizia STPT vine după ce în weekend-ul trecut s-a bătut vechiul record de pasageri transportați pe Bega în regim de agrement.

Duminică s-au bătut toate recordurile. Am avut 2.700 de călători pe cursele de agrement. Au fost mereu cozi. Cred că nu am avut cea mai bună adaptare la cerere. Au fost mulți cei care au dorit să se plimbe cu vaporașele. Cât privește transportul public, încă nu s-a ajuns la cifrele care au fost în ultima parte a anului 2018, când s-a trecut frecvent de 1000. Acum am fost sub 1000 de călători pe zi, dar pe măsură ce vremea va fi mai frumoasă, va crește și numărul de călători” a anunțat primarul Nicolae Robu.

Articolul precedentTimfloralis, cel mai parfumat festival din Timișoara, aproape de start
Articolul următorCea mai mică biblie din lume poate fi văzută la Timișoara. Expoziție eveniment cu 500 de volume. Foto