După ce au iernat în depoul STPT și au fost verificate în amănunt de angajații Societății, vaporașele Timișoarei revin pe canalul Bega odată cu sosirea primăverii.

Pentru început vaporașele vor circula pe Bega în sistem de teste, pentru a se face probele tehnice, după care , din 8 martie ambarcațiunile vor face și transport în comun.

Deja s-au făcut operațiuni de verificare a fundului canalului Bega cu ajutorul unor scannere, pentru a se asigura că nu există niciun pericol în calea vaporaselor și s-a făcut revizia tehnică a ambarcațiunilor împreună cu reprezentanți ai firmei din Galați, care le-a construit. Au fost de asemenea vopsite elementele metalice din statiile aflate de-a lungul canalului Bega.

Vaporașele vor circula și în 2019 în regim de curse regulate de transport public în timpul săptămânii, iar în weekenduri se vor face curse de agrement.

Va reamintim, vaporașele de la Timișoara au făcut curse de agrement cu începere din 3 august, iar din luna octombrie a anului trecut au pornit în curse regulate, ca mijloace de transport în comun.

Vaporașele, 7 la număr, au fost achiziționate de Primăria Timișoara în cadrul proiectului european în urma căruia au fost reabilitate malurile Canalului Bega. Ambarcațiunile au costat aproximativ 2 milioane de euro, suma provenind de la bugetul local.

Articolul precedentViitorul handbalului românesc se antrenează și la Timișoara. Centru de excelență înființat în capitala Banatului
Articolul următorACS Poli, şansă enormă de a lega victoriile! Ripensia răsuflă uşurată după ce a învins UTA