Vești bune pentru locuitorii din comuna timișeană Dudeștii Noi. Autoritățile județene au decis ridicarea măsurii carantinei pentru localitate după ce rata de infectare a scăzut la 3,31/1000 de locuitori. Carantina va fi ridicată abia după ce șeful DSU va emite un ordin în acest sens.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Prefecturii Timiș în urma unei analize a DSP. Specialiștii au stabilit, în urma evaluării, că trendul infecțiilor este în scădere în comuna timișeană Dudeștii Noi, ajungând duminică la 3,31/1000 de locuitori.

„În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică a transmis către Institutul Național de Sănătate Publică propunerea de ridicare a carantinării localității Dudeștii Noi. După primirea avizului Institutului Național de Sănătate Publică, subprefectul Mircea Băcală a convocat, în această după-amiază, o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat hotărârea privind ridicarea carantinării comunei Dudeștii Noi”, transmit reprezentanții Prefecturii Timiș.

Hotărârea a fost comunicată de urgență Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției pentru ca șeful DSU să emită ordinul de ridicare a carantinei în Dudeștii Noi. Carantina va fi ridicată după emiterea ordinului șefului DSU.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentCHECK-IN. Mită la Permise și înmatriculări Suceava: DNA a găsit un milion de euro
Articolul următorNicolae Robu, fostul primar al Timișoarei, bolnav de coronavirus