Timișoara Saracens a obținut a noua victorie a sezonului în Superliga CEC Bank după 36-12 în fața penultimei clasate, Dinamo București.

Prima repriză a fost un galop de sănătate pentru formația timișoreană, care a reușit primul eseu după numai 3 minute prin Ionut Mureșan, aflat la prima reușită de acest gen din campionat. Luke Samoa a asigurat și transformarea. Abia au repus mingea în joc dinamoviști că formația campioană a recuperat și a obținut o margine. Au repus dinamoviștii, însă balonul a ajuns la căpitanul bănățenilor Căpățână, care a intrat fără mari probleme în terenul de țintă, dar Samoa a ratat transformarea. Timișoara a continuat să atace, iar până la pauză a mai înscris alte două eseuri. Mai întâi Tevita Manumua a culcat balonul în terenul de țintă dinamovist, ajungând la nouă reușite de acest gen în acest campionat, cele mai multe din formația timișoreană. Samoa și-a încercat din nou norocul, însă balonul trimis de el a lovit stâlpul din stânga butului bucureștean și a căzut în teren. Ultimul eseu al reprizei a venit de la Sione Taupaki, aflat la prima reușită din acest sezon și a fost transformat de Rupanu, care a stabilit astfel scorul primei reprize, 22-0.

În partea a doua Timișoara a luat piciorul de pe accelerație și a mai înscris un singur eseu, prin Luke Samoa, încercare transformată de Rupanu. Dinamo a răspuns pe final de întâlnire cu reușitele lui Cârlescu și Manole, ambele transformate de Savu, și s-a încheiat 36-14.

Cred că după ce am luat punctul bonus în prima repriză, în partea a doua concentrarea noastră nu a mai fost aceeași și am avut probleme pe final. Partea bună este că nu avem nicio accidentare, aceasta este prioritatea numărul 1 acum. Cu jucătorii pe care îi avem vom face tot ce putem pentru a-i introduce în meciuri. Acum am trecut de acest meci, vom sărbători, apoi ne vom gândi la meciul împotriva celor de la CSM„, a declarat la finalul întâlnirii antrenorul timișorean, Sosene Anesi.

Am încercat să adunăm o echipă. Am venit cu 22 de jucători pentru ca avem 12 accidentați. Știam ce ne așteaptă pentrui că de fiecare dată meciurile au fost destul de grele în compania echipei din Timișoara. Sperăm să învâățăm o lecție pentru că foarte mulți juucători tineri au debutat astăzi și Cârlescu chiar a marcat și o încercare. La 19 ani, i-am spus să aibă încredere în el. Nopi ne creionăm o echipă pentru anul viitor, încercăm în continuare să luăm un loc 5 sau 6 pentru finalele din play-out și cam atât. e clar că nu sunt mulțumit și mi-aș fi dorit mai mult de la ei, dar putem spune că avem un punct pozitiv la pregătire fizoică, la forță, dar linia de treisferturi nu este la nivelul la care ne așteptăm. Am jucat cu improvizații la numărul 8, la numărul 15, la numărul 9, una peste alta e un meci echitabil pentru că Timișoara a aliniat o echip de campioni„, a declarat la finalul partidei antrenorul dinamovist Cristian Hâldan.

Pentru Timișoara Saracens ajunge astfel la a noua victorie din acest campionat, iar pentru rugbyștii lui Sosene Anesi urmează două deplasări dificile săptămâna viitoare, una pe terenul lui CSM București, și alta pe terenul celor de la Tomitanii Constanța.

Articolul precedentAlegeri pentru Parlamentul European
Articolul următorRază de speranță pentru ACS Poli după victoria din derby-ul Timișoarei. Ripensia ia toate punctele de la Cluj