Duelul dintre Timișoara Saracens și Dinamo, ultimul pentru cele două echipe în acest an în Superligă, a fost unul echilibrat în mare parte, cu răsturnări de scor, ratări și cartonașe galbene.

Dinamoviștii au fost cei care au deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă a lui Kobakidze, însă bănățenii au răspuns rapid prin eseul lui Ionel Melinte, debutant în tricoul formației bănățene. Tot Melinte a reușit și transformarea și s-a făcut 7-3 pentru Saracens. Dinamo nu a renunțat și a reușit și ea un eseu prin Van Heerden, însă nu și transformarea.Timișoara a mai reușit două eseuri până la pauză prin Rădoi și Shamkaradze, georgianul fiind și el la prima reușită de acest gen în Superligă pentru Timișoara. Transformările au fost ratate de fiecare dată de Melinte. Dinamo nu a mai culcat balonul în terenul de țintă timișorean, dar a transformat 3 pedepse, iar la pauză era egal, 17-17.

Timișorenii au început mai repede partea a doua cu două eseuri semnate de Zaharia și Simionescu, doar unul transformat însă de Manumua, după care Timișoara nu a mai evoluat la fel de bine. Dinamo a început să preseze, iar timișorenii au încasat două galbene în nici 4 minute, ambele date oamenilor din linia întâi, Halalilo și Tauipaki. Imediat dinamoviștii au primit un eseu de penalizare, pentru ca după alte câteva minute Ispir să reușească un eseu și să egaleze la 29. Transformarea a fost ratată de bucureșteni și părea că partida se va încheia la fel ca în urmă cu doi ani, cu un rezultate de egalitate. Timișorenii au obținut o lovitură de pedeapsă în ultimele minute, Melinte a transformat, iar Timișoara a obținut victoria.

A fost greu. Cred că din punct de vedere mental stăm slab. Să fiu sincer, cele 4 puncte sunt singurul lucru pozitiv din acest meci. Nu ne-am revenit după ultimele reprezentanții. Trebuie să rămânem uniți, știu că avem o echipă bună, jucătorii mei au mult potential, mult talent și foarte multă experiență. Facem totul bine să ne asigurăm că ne pregătim bine, dar nu punem în practică în meci în acest moment. Este vorba și de mentalul fiecăruia în aceste meciuri grele, mai ales când vii după evoluții care nu sunt la nivelul la care ne așteptam. Nici nu mai știu cum să explic de ce evoluțiile noastre sunt slabe, dar vom lua aceste 4 puncte, ne vom regrupa. Vom discuta despre ce simte fiecare, ne vom asigura că toată lumea este bine și ne vom intoarce la muncă împotriva Clujului și apoi urmează marele meci cu Știința Baia Mare„, a spus antrenorul timișorean Sosene Anesi.

Am trăit intens acest meci. Eram siguri ca vom face un meci bun aici, deși Timișoara este o echipă puternică. Știam că nu ne va fi ușor, dar puteam să scoatem măcar un egal. Diferența cred că făcut-o experiența jucătorilor de la Timișoara plus unii jucători exponențiali de la națională. Dorința ne-a făcut să ne apropiem de Timișoara. Avem obiectiv să intrăm în careul de ași, dar trebuie să aducem 3-4 jucători mai buni și atunci vom vedea cum vor fi meciurile„, a declarat antrenorul dinamovist, Cosmin Rațiu.

Cele două formații au încheiat meciurile din acest an din Superligă, dar continuă partidele din returul fazei grupelor în Cupa României.

Timișoara va primi săptămâna viitoare vizita Universității Cluj, în timp ce Dinamo va avea rundă de pauză, în urma retragerii lui CSM Olimpia București în startul sezonului.

Articolul precedentOperațiunea Ghilotina, un nou episod
Articolul următorAccident violent aproape de Timișoara. Microbuz răsturnat după ce a fost lovit de tren