Un grup de vietnamezi, angajați ai unei firme de prelucrare a cărnii, au fost surprinși într-o zonă de la marginea Timișoarei, acolo unde sunt cazați, în timp ce vânează popândăi. Ei scot animalele din vizuinile de pe câmp și îi pun în bidoane de plastic. Se pare că mai apoi le gătesc pentru a le consuma. 

Informația a ajuns la Anamaria Manolea, președintele Asociației pentru susținerea, promovarea și aplicarea drepturilor animalelor (A.S.P.A.D.A.), care a făcut un denunț penal la poliție.

“Am primit primit un mesaj de la un fotograf, care mi-a spus că că un alt fotograf, prieten cu el, a surprins în zonă în mai multe rânduri un grup de vietnamezi care prindeau popândăii pentru a-i consuma. Acolo unde au fost filmați vietnamezii e o zonă în care s-ar afla vreo 2.000 de popândăi. E pe strada Torino, aproape de căminul de la Smithfield. Se vede pe filmare că prind popândăii și îi pun într-un bidon de plastic. Ce ar putea să facă ei? Îi mănâncă, în mod cert. La ei ceva obișnuit”, a declarat aceasta, pentru adevărul.ro

Reprezentanții IPJ Timiș au transmis că: ” La data de 28 martie 2023, la Inspectoratul de Poliție Județean Timiș a fost înregistrată o sesizare ce privește acte de braconaj a unor specii protejate de lege. Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor efectuează verificări pentru stabilirea situației de fapt și dispunerea măsurilor legale”.

 

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentPercheziții de proporții la Aeroportul Otopeni: Caracatița lui Grindeanu, ANCHETATĂ – Corupție la nivel mare
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET