Timișoara are din prima zi a lunii martie un Centru Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor. Sportivi născuți în 2002 și 2003 se vor pregăti în cele mai bune condiții la Timișoara, pentru ca în viitor să devină soluții viabile pentru echipele naționale.

Acesta este cel de-al patrulea centru de acest fel după cele de la Sighișoara, care a fost primul înființat în 2004, Brașov și București.

La deschiderea centrului de la Timișoara au fost prezenți pe lângă spectatori, foști handbaliști importanți ai Banatului, directori de licee, dar și președintele Federației Române de Handbal Alexandru Dedu.

Sunt emoționat să intru aici, în această sală, unde am făcut trecerea de la juniori la seniori, și unde m-am antrenat pe aceste scări de atâtea ori. De această dată emotia este dublă, deoarece mă bucur că Timișoara va fi gazda acestui centru. Pentru juniorii celor două generații nu am decât să le spun două cuvinte, muncă și onoare, iar rezultatele vor veni. Le mulțumesc și autorităților care s-au implicat și sper ca în viitor această comunitate să aibă aici și o sală polivalentă modernă, pentru că o merită”, a spus președintele FRH, Alexandru Dedu, câștigător de Liga Campionilor cu Barcelona, dar și campion de handbal al României cu Poli.

Printre invitați s-a aflat și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, cel care a vorbit despre nevoia Timișoarei de a avea o sală polivalentă.

Este imbucurator ca autoritatile locale sprijina sportul, dar este nevoie de o sala polivalenta noua aici… pentru tarditia in handbal, pentru rezultatele bune, dar si pentru infrastructura sportiva de care dispune”, a declarat campionul olimpic de la Sidney.

Timișoara a fost ales ca gazdă a Centrului de Excelență în dauna altor două orașe cu tradiție în handbalul românesc, Constanța și Baia Mare.
Cei 18 sportivi din Centrul de la Timișoara vor fi pregătiși de antrenorul spaniol Jodri Giralt Alberich, care va fi ajutat de Atilla Horvath, secundul echipei mari a SCM Poli.

Articolul precedentInformatica Timișoara dă piept cu vicecampioana din Galați în reeditarea finalei din sezonul trecut
Articolul următorVaporașele se întorc pe Bega. Se reiau cursele la Timișoara