Un vechi proverb românesc spune că cine se trezește de dimineață, departe ajunge. Zicala pare să fi fost cunoscută și de un grup de migranți, care au intrat in Romania înainte de răsăritul soarelui.

Cinci transfugi, dintre care trei adulți și doi copii, se aflau într-o mașină cu numere de Serbia, condusă de un sârb în vârstă de 45 de ani. Polițiștii de frontieră au oprit autoturismul în apropierea localității Cruceni și i-au luat la întrebări pe cei din mașină.

Cum niciunul nu vorbea limba română, oamenii legii i-au dus la sediul Poliției de frontieră si au continuat cercetările. În urma verificărilor au aflat că cei cinci vin din Irak și că își doreau să ajungă în vestul Europei, cu ajutorul șoferului sârb.

Astfel, cei cinci vor fi cercetați pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, în timp ce șoferul sârb va fi cercetat pentru trafic de migranți. Acesta a și fost reținut inițial pentru 24 de ore, după care a fost dus în fața magistraților, care au decis arestarea acestuia preventivă pentru 29 de zile.

Articolul precedentUn bărbat căutat pentru tâlhărie și tentativă de viol prins de polițiști la Timișoara
Articolul următorLe-au dat trezirea dis de dimineață. Percheziții la cătămari și contrabandiști în Timiș