Anunț oficial de la Guvern. despre măsurile de austeritate. Valoarea voucherelor de vacanță crește, dar vor fi și impozitate, potrivit noilor măsuri de austeritate publicate de Ministerul Finanțelor.

Valoarea voucherelor de vacanță va crește oficial de la 1.450 de lei la 1.600 de lei pentru fiecare angajat. Creșterea este prevăzută doar pentru bugetarii care au salariul /angajat, dar până la salariul de 8000 de lei net. Asta înseamnă că toți angajații din sistemul bugetar care depășesc 8.000 de lei net (14.000 de lei brut) nu vor mai încasa vouchere de vacanță. pe lângă această creștere este prevăzută și impozitarea cu Până în prezent, voucherele de vacanţă au fost acordate salariaților indiferent de nivelul venitului. În plus, în prezent, biletele de valoare sub forma tichetelor de masă și voucherelor de vacanță acordate potrivit legii, sunt avantaje de natură salarială care nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuţiilor sociale obligatorii. 

Creșterea valorii voucherelor de vacanță pentru anumite categorii de bugetari, ca și plata asigurărilor de sănătate inclusă în această sumă sunt prevăzute în proiectul de măsuri fiscale pe care Guvernul vrea să le treacă săptămâna aceasta prin Parlament.

PROIECT MĂSURI FISCALE GUVERN septembrie 2023: AICI

Articolul precedentBiden spune că „înţelege” problema vârstei pe care o are
Articolul următorVIDEO Peste 120 de percheziții în aproape toată țara. Vizat este un grup infracțional care comercializa țigări electronice cu substanțe psihoactive