Un val de căldură foarte puternic pentru această perioadă va afecta România în această săptămână. Vremea va fi caniculară în Oltenia, Muntenia, Banat, iar local și în celelalte regiuni. Nici noaptea nu se va răcori prea mult și disconfortul termic va fi ridicat aproape în toată țara.

Valul de căldură se va extinde și se va intensifica, astfel că în cea mai mare parte a țării vremea va fi călduroasă, local caniculară îndeosebi în Câmpia de Vest și în Câmpia Română, cu disconfort termic ridicat și indice temperatură umezeală (ITU) ce va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Totodată, local noaptea va fi tropicală. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa în marea lor majoritate între 10 și 23 de grade. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări după-amiaza în zona de munte, unde izolat vor fi ploi slabe de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

În București, vremea va fi caniculară, cu disconfort termic ridicat și un indice temperatură umezeală (ITU) ce va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. 

La munte, vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi mai mult senin, exceptând orele amiezii când vor fi unele înnorări și izolat ploi slabe de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat..

La mare, vremea va fi în general frumoasă, dar caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi de 26…28 de grade, iar cele minime de 18….22 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 21 și 23 de grade. 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorFost premier al României: Florian Coldea NU mai asculta de Băsescu! Cum s-a produs MAREA TRĂDARE: dezvăluiri bombă