Zeci de amenzi date de polițiștii locali în ultima săptămână celor care au aruncat gunoaie după bunul plac prin Timișoara sau firmelor care nu s-au îngrijit nici ele de deșeuri.

În ultima săptămână oamenii legii au dat 15 amenzi celor care au abandonat gunoaie pe domeniul public, între 500 și 1000 de lei. De la inceputul acțiunilor au fost date 53 de amenzi, care au fost acordate de 31 de polițiști locali în civil și de alți 20 aflați în patrulare. Au fost supravegheate în ultima perioadă străzile Uranus, Brândușei, Zlatna, Abrud și Labirint. Asociațiile de proprietari din zona străzilor Uranus și Aleea Cristalului au suplimentat numărul de pubele și le-au asigurat astfel încât să nu mai poată fi scoase deseuri din acestea.

Amenzi nu au fost date doar timișorenilor, ci și firmelor. Un supermarket din zona Dâmbovița a fost amendat cu 2500 de lei pentru că nu a gestionat corect deșeurile.

Aceeași amenda a fost aplicată pe un șantier din apropierea Pieței Doina, unde deseurile rezultate din construcții nu au fost gestionate corespunzător.

Sancțiunile au fost date celor surprinși atât de către patrulele în uniformă, cât și polițiștii în civil.

Oamenii legii le reamintesc timisorenilor ca abandonarea de deseuri pe domeniul public amenzile sunt cuprinse intre 500 si 1000 de lei, iar pentru firme acestea pot ajunge pana la 2500 de lei. Actiunile politistilor locali pe aceasta linie vor continua si in perioada viitoare.

Articolul precedentA murit Ionel Pascotă senior, o legenda a motociclismului românesc
Articolul următorExpoziție eveniment în Bastionul Theresia. Secretele unui castru roman din vremea imparatului Traian prezentate la Timișoara. Foto