Peste 50 de străzi și două parcuri din Timișoara își vor schimba numele sau vor primi primele denumiri, dacă un proiect de hotărâre va trece de votul consilierilor locali.

Proiectul prevede nume noi pentru unele străzi deja existente, dar și nume pentru străzi create în ultimii ani în urma extinderii orașului.

Prima stradă importantă ce va suferi o schimbare este bulevardul Republicii. Porțiunea cuprinsă în Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” și Piața Victoriei ar urma să poarte numele Regele Mihai I.

De asemenea, în zona Bălcescu, o stradă va primi numele matematicianului Grigore Moisil, cel care dă și numele liceului care se află pe aceeași stradă.

Printre numele ce se vor regăsi pe străzile din Timișoara se află cel al primului primar al Timișoarei de după revoluția din 1989, Pompiliu Alămorean, dar și nume de cântăreți, oameni de cultură, oameni politici, dar și sportivi. Astfel în Timișoara vor fi postate plăcuțe cu nume precum: Neagu Djuvara, Ioan Petru Culianu, Sergiu Celibidache, Ana Aslan, Martha Bibescu, Nicolae Tonitza, Sabin Bălașa, Camil Ressu, Ștefan Călărășanu, Diogene Bihoi, Ion Tuculescu, Aurel Băieșu, Ștefan Luchian, Gheorghe Petrașcu sau Alexandru Ciucurencu, Haricleea Darclee, Ștefan Covaci sau Costică Rădulescu.

Și două ăarcuri din Timișoara își vor schimba numele. Primul dintre acestea este cel din spatele Poștei Mari, care va fi denumit Parcul Constantin Diaconovici Loga, fiind amplasat în apropierea colegiului cu același nume.

Al doilea este Parcul UPC, cel de lângă fântâna de la Punctele Cardinale. Acesta va deveni Parcul Mic, deoarece părculețul inaugurat în 1826 purta numele de Kleines Park.

AICI puteți vedea întreaga listă cu noile denumiri de străzi și parcuri din Timișoara.

Articolul precedentSituația epidemiei de pestă porcină africană în județul Timiș
Articolul următorCu 200 de taxiuri mai puțin în Timișoara. Un nou protest