Față de anii trecuți, Alaiul Colindătorilor din acest an a fost unul mai sărăcăcios, în mare parte pentru că unii dintre tineri nu au putut ajunge la Timișoara din alte colțuri ale județului din cauza zăpezii.

Tinerii au venit îmbrăcați în costume populare, iar de la Centrul de Cultură au plecat prin Piața Libertății, apoi au trecut prin Piața Sfântu Gheorghe, pe strada Proclamația de la Timișoara și pe bulevardul 3 august, iar traseul s-a încheiat la Palatul Administrativ.

Pe drum tinerii au interpretat colinde și urături din zona Banatului, acopaniați de fanfara. Din Alaiul din acest an au făcut parte Ansamblul Banatul, grupul vocal „Steluțe Bănățene” din Buziaș, Dubașii de la Pietroasa, Fanfara Banaten Muzikanten, ansamblul „Izvorașul” din Buziaș, ansamblul „Flori coșteiene” din Coștei, Dubașii din Curtea, grupul vocal din Sânandrei și un grup vocal de la venit de la Criciova.

Tinerii interpreți au făcut o primă oprire la Palatul Administrativ, după care s-au deplasat către Mitropolia Banatului.

Articolul precedent21 decembrie, ziua în care Revoluția de la Timișoara a cuprins țara
Articolul următorE oficial! Primăria Timișoara amendată de Poliție pentru străzile care nu au fost curățate de zăpadă