La Timisoara se desf[;oar[ cea de-a V-a editie a Zilelor Culturii Maghiare

Între 27 și 30 septembrie, în Piața Victoriei se vor desfășura din Zilele Culturii Maghiare din Timișoara, ajunse de acum la  cea de-a treia ediție.

“Zilele Culturii Maghiare sunt o manifestare comună a familiilor maghiare de aici sau plecate în lumea mare, a ONG-urilor, instituțiilor, antreprenorilor și artiștilor maghiari din Timișoara. În acest an, pentru prima dată, șirul nostru de evenimente va dura patru zile, cei interesați vor putea alege dintr-un program extrem de diversificat: concerte de muzică ușoară și de jazz, spectacole de teatru, muzică și dans popular, gastronomie, târg al meșteșugarilor, cu ateliere pentru copii și cu multe alte surprize plăcute.”, conform organizatorilor.

Gurmanzii sunt așteptați la secțiunea gastronomie. Aici vor putea degusta bucate deosebite, beri artizanale, vinuri ungurești, pălinci aromate, plăcinte și ștrudele apetisante.  Vineri dimineața, în parcul castelului Huniade, se instalează iurta și bucătăria de campanie. 

 “Trupele de păstrarea tradițiilor și evocare istorică ne vor rămâne alături până duminică, delectându-i pe cei mici și cei mai mari cu prezentări de arme și port medieval, defilări, concerte, prezentări de carte, evocarea asediului. Tot aici putem să testăm și atmosfera unei cârciumi de campanie din Primul Război Mondial, de pe teatrul de operațiuni de la Doberdo, ba chiar putem aici bea și o bere.” transmit organizatorii.

 Pe strada V.V. Delamarina va fi Tărâmul Copiilor. Cei mici vor avea parte de programe interesante, ateliere de joacă și creație în aer liber, jocuri rustice de lemn, iurtă și leagăne. Vor mai fi spectacole cu marionete și proiecții de filme de animație, fiind anul memorial Matia Corvin, cei mici se pot familiariza cu povestea lui Matia cel drept.

 Tot vineri își deschide porțile și deja tradiționalul târg al meșteșugurilor. În acest an, își oferă produsele peste 70 de artizani sosiți din Transilvania, Voivodina și Ungaria.

Programul complet al evenimentului se regăsește aici http://2018.zilelemaghiaretm.ro/program/

Articolul precedentS-a descoperit cine a pus o presupusă bombă la Gara de Nord
Articolul următorÎncepe transportul în comun cu vaporașele la Timișoara