Ziua Drapelului a fost sărbătorită la Timișoara printr-o defilare în cadrul căreia soldați, polițiști, jandarmi și pompieri au străbătut zona centrală a orașului, îndreptându-se spre prefectură.


În fața Palatului Administrativ drapelul a fost ridicat pe catarg, iar detașamentul de onoare a defilat în sunet de fanfară.


Conform legii, această zi este marcată de autorităţile publice şi de celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator, ştiinţific, consacrate istoriei patriei, precum şi prin ceremonii militare specifice, în unităţile Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.


Data a fost aleasă în amintirea zilei când, în timpul Revoluţiei de la 1848, tricolorul roşu-galben-albastru a fost adoptat ca simbol al naţiunii române. Astfel, s-a stabilit ca Tricolorul – roşu, galben şi albastru – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor, purtând deviza „Dreptate şi frăţie”, acordându-i-se şi denumirea de „stindard al libertăţii”. Cele trei culori împărţite în mod egal reprezintă principiul egalităţii, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect, pe lângă România existând alte ţări europene tradiţionale cu steagul tripartit în mod egal şi vertical: Franţa, Italia şi Belgia.

Articolul precedentMutări importante înainte de reunire la Ripensia Timișoara. A venit un atacant, au plecat alți doi jucători
Articolul următorPolițiștii de frontieră au confiscat mai multe mașini furate