ziua pompierilor
Ziua Pompierilor a fost sărbătorită la Giarmata

Ziua Pompierilor a fost sărbătorită la Giarmata, prilej pentru aceștia de a demonstra că sunt mereu alături de comunitățile locale

Pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara au sărbătorit Ziua Pompierilor în localitatea Giarmata.

Alături de aceștia au fost aproximativ 300 de elevi, care au privit cu sufletul la gura demonstrațiile și exercițiile pregătite pentru ei dar și serviciile voluntare cu care cooperează permanent în gestionarea situațiilor de urgență.

Pe această cale mulțumim SVSU Giarmata și comunității locale, SVSU Orțisoara, SVSU Satchinez și SPSU Calacea pentru implicare!, se arată într-un comunicat al ISU Timiș

La Timișoara. Ziua Pompierilor a fost sărbătorită în 13 septembrie, data oficială a acesteia. Pentru ca și locuitorii din comunele județului să poată vedea tehnica de luptă împotriva incendiilor și detașamentele de pompieri, se organizează astfel de evenimente.

 Data de 13 septembrie amintește de faptele de vitejie ale pompierilor conduși de către căpitanul Pavel Zăgănescu împotriva  trupelor otomane venite să înăbușe  Revoluția Pașoptistă. Atunci, 160 de pompieri au rezistat eroic în fața a 5.000 de ieniceri turci, în cadrul bătăliei din Dealul Spirii.

Articolul precedentÎn curând pornim caloriferele. Informații utile
Articolul următorA omorât un om și a fugit ca un laș. Șofer prins la patru zile după un accident în Timiș