Pompierii și-au sărbătorit ziua alături de timișoreni cu o paradă în centrul orașului, care i-a încântat cel mai mult pe cei mici.

Ziua a început cu o slujbă religioasă în Catedrala Mitropolitană, după care pompierii s-au aliniat în dispozitiv pentru partea oficială a ceremoniei. Au ținut discursuri reprezentanții oficialităților locale și județene, dar și reprezentanți ai pompierilor din Franța și Cehia, care colaborează cu cei din Timiș.

După acordarea unor plachete de onoare invitaților au fost înaintați în grad opt dintre pompieri.

La finalizarea formalităților a început parada mijloacelor de intervenție. Aceasta a fost deschisă de o defilare a plutoanelor de pompieri, după care au urmat motocicletele SMURD, vehiculul amfibie sau ambulanțele SMURD. Acestea au fost urmate de diferitele mașini de intervenție, inclusiv cele la mare înălțime.

Parada a fost încheiată de elicopterul SMURD, care a venit dinspre Operă și a survolat de două ori mulțimea adunată în fața Catedralei Mitropolitane.

Este ziua noastră a pompierilor din România și ca în fiecare an sărbătorim. Parada nu este pentru noi, ci datorită faptului că noi suntem în Timișoara și în tot județul am vrut să arătăm ca suntem alături de cetățeni și să ieșim din cazărmile noastre, astfel încât cei tineri să vadă cam cu ce ne ocupăm și să vadă tehnica si personalul, care în mod normal este greu de recunoscut în costume de protectie. Vom continua cu o expozitie statică în cele trei piețe din zona centrală la Timișoara și bineînțeles în toate orașele unde avem unități de pompieri„, a declarat Lucian Mihoc, inspector șef al ISU Timiș.

Ziua Pompierilor se sărbătorește în 13 septembrie încă din 1953. Este ziua în care, în 1848, pompierii conduși de Pavel Zăgănescu au luptat împotriva armatei otomane în Dealul Spirii din București.

Articolul precedentCupa Prieteniei, de Ziua Pompierilor
Articolul următorÎn căutarea unei noi victorii în Superligă. Timișoara Saracens primește vizita Buzăului