Consiliul Județean va aloca o sumă importantă de bani pentru vârstnicii din județul Timiș. Fondurile merg la căminele de bătrâni.

Suma se ridică la 1.800.000 lei, fiind destinată pentru vârstnicii din Timiș  care au nevoie de asistență. Banii vor merge pentru asigurarea cofinanțării cheltuielilor  căminelor pentru persoane vârstnice din Jimbolia și Comloșu Mare.

Căminul din Comloșu Mare primește 1.000.000 de  lei. Acolo se asigură servicii sociale pentru 62 de vârstnici, Centrul de la Jimbolia poate adăposti până la 70 de persoane, la ora actuală acolo aflându-se 70 de vârstnci.

„Nu putem să le întoarcem spatele bătrânilor noștri aflați în dificultate. Am răspuns pozitiv cererilor celor două cămine de a le cofinanța activitatea, întrucât efortul financiar ar fi fost prea mare pentru bugetele locale. Fondurile alocate permit desfășurarea activității în condiții normale. Ignorarea problemei ar fi avut consecințe la care nici nu vreau să mă gândesc, beneficiare ale acestor servicii fiind chiar și persoane vârstnice imobilizate la pat”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Cofinanțarea căminelor va fi realizată în regim bianual, în baza unor contracte încheiate între părți.

Articolul precedentSemifinala rămâne un vis. SCM Timișoara eliminată al treilea an la rând în sferturile de finală ale campionatului
Articolul următorFenomene meteo extreme, cum este afectat Banatul