Căpușele își fac deja apariția în zona Timișoarei. Cele mai afectate categorii, copiii și animalele de companie care se joacă pe spațiile verzi și în parcuri.

În Timișoara nu a mai avut loc o dezinsecție serioasă de aproape 5 ani, în lipsa unui contract cu o firmă specializată.. În aceste condiții, tot felul de insecte îi deranjează pe cei care locuiesc sau vor să-și petreacă timpul liber în parcurile din oraș.

Printre cele mai periculoase se numără căpușele, a căror mușcătură poate provoca boli grave. Medicii îi sfătuiesc pe părinții care observă mușcături suspecte pe pielea copiilor să îi ducă, de urgență la spital si să nu recurgă la leacuri băbești.

Și animalele de companie au de suferit de pe urma căpușelor, mai ales dacă stăpânii nu le facla timp deparazitarea.  Acestea, mai ales pisicile, pot duce temutele căpușe chiar în curți sau case.

După aproape cinci ani. Timișoara are, în sfârșit contract cu o firmă de dezinsecție. Ținând cont că se anunță vreme ploioasă iar spațiile verzi din oraș sunt întinse, va mai dura până când aceasta va reuși să alunge pericolul reprezentat de căpușe.

Articolul precedentAccident pe o trecere de pietoni din Timișoara. Două persoane au fost preluate de ambulanțe
Articolul următorUrmărire cu împușcături