Locatarii blocurilor din Timișoara unde au fost descoperite urme ale substanei extrem de toxice, care a ucis doi copii și o femeie, ar putea fi nevoiți să-și arunce o parte dintre bunuri.

Conform reprezentanțiilor Inspectoratului pentru Situații de Urgențe Timil, care au efectuat decontaminarea, nu se poate garanta  dispariția completă a acesteia dn țesături sau alimete care au fost expuse, în spațiile respective.  Astfel, oamenii sunt sfătuiți să arunce aceste lucruri. Recomandarea vizează mai ales apartamentele în care au fost detectate substanțele toxice.

“Recomandarea ar fi să scape de acele lucruri. Vorbim despre o decontaminare pe care noi o face doar pentru a nu mai prezenta un pericol, decontaminarea completă se face cu echipe foarte specializate. Dar cel mai bine este, dacă o haină a fost contaminată, sau alimete, să se renunțe la ele”, precizează reprezentanții ISU Timiș.

După decontaminare, locatarii din blocul de pe strada Vaida Voevod au fost lăsați să se întoarcă în apartamentele lor, un singur apartament rămânând sigilat. Aceeaşi decizie a fost luată şi pentru locatarii de pe strada Mioriţei numărul 4, dar nu și pentru blocul în care a început nenorocirea.

Articolul precedentMașină de curse, parcată în bibliotecă
Articolul următorPrimele rezultate în cazul autopsiei copiilor și femeii din blocul morții, neconcludente