Mii de abonați din Timiș au rămas fără gaz, deci și fără încălzire în case, tocmai acum, când temperaturile sunt din ce în ce mai scăzute. Printre consumatorii afectați se află și mai multe școli, dar și un spital.

Totul pleacă de la unele neînțelegeri între furnizorul și distribuitorul de gaz de la sonda de la Partoș, care deservește zona Deta.

În Deta sunt peste 4000 de abonați, un spital și două școli, care sunt afectate de întreruperea furnizării gazului. Pe lângă locuitorii din Deta nu mai au gaz nici cei din Moravița, Voiteg, Banloc și Denta. Locuitorii din Deta au și ieșit în stradă duminică seară pentru a cere să li se rezolve problema.

Problemele cu gazul in zona Deta nu sunt noi pleacă de la faptul că singura sondă productivă, cea de la Partoș aparține OMV Petrom, iar distribuitori sunt firmele Premier Energy și Delgaz Grid. Cei de la OMV vor însă să renunțe la această sonda, dar nicio firmă nu este interesată să preia infrastructura. Premier Energy este distribuitorul de gaze pentru Moravița, Voiteg, Banloc și Denta, iar în Deta distributia este asigurată de Delgaz Grid.

Prefectul de Timiș, Eva Andreaș, a anunțat că este la curent cu situația de la Deta și că va avea loc o ședință de urgență la Ministerul Energiei pentru a găsi o soluție la problemă.

Sursa foto: romanialibera.ro

Articolul precedentVal de aer rece peste Banat, cât de frig va fi în județul Timiș
Articolul următorAtenție șoferi, polițiștii sunt cu ochii pe cei care nu respectă regulile de circulație