Desfășurare impresionată de forțe pentru capturarea unui fugar care a împușcat un polițist.

Marcel Ionel Lepa, omul care a l-a împușcat, și ucis pe polițistul Cristian Amariei este căutat în continuare de oamenii legii. Bărbatul în vârstă de 48 de ani este pe fugă de aproape o jumătate de zi.

Facem precizarea că persoana în cauză, Lepa Ionel Marcel a fugit într-o zonă împădurită a localității, cu vegetație deasă, fiind în continuare căutat cu forțe consistente. Imediat după producerea evenimentului, de la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române s-au dispus măsuri corespunzătoare pentru sprijinirea polițiștilor aflați în acțiune la nivel teritorial în vederea depistării și reținerii persoanei în cauză. Au fost trimiși specialiști din cadrul Direcței de Investigații Criminale, Institutului Național de Criminalistică și Serviciului de Intervenții și Acțiuni speciale din cadrul IGPR pentru a oferi sprijinul necesar. De asemenea s-a dispus angrenarea unităților de poliție teritoriale limitrofe, cu efective suplimentare, câini de urmă și alte mijloace, precum și altor structuri ale poliției române de specialitate, cum ar fi cele de operațiuni speciale sau cele de combatere a criminalității organizate. Totodată s-a solicitat sprijin de la celelalte și de la celelalte efective ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratul General de Aviație, carte ne-a pus la dispoziție un elicopter pentru a survola zona, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Inspectoratul General al Jandarmeriei Române„, a declarat comisarul Șef de Poliție Florian Dragnea, adjunctul Inspectorului General al Poliției Române.

Vă reamintim, totul s-a întâmplat duminică după-amiază. Polițiștii urmăreau un bărbat care a fugit cu mașina din Timișoara către Izvin. Polițiștii au cerut ajutorul colegilor de la Recaș, care l-au găsit într-o casă. Oamenii legii au înconjurat locuința în care se afla omul, dar acesta a sărit pe o fereastră cu arma în mână și a tras două focuri asupra polițistului care era în apropiere. Gloanțele l-au lovit pe polițist în piept și în gât, iar acesta a căzut la pământ. Omul lovit de gloanțe și-a dat ultima suflare în brațele medicilor care încercau să îl resusciteze.

Pistolarul a sărit într-o altă curte, de unde a încercat să fure o mașină, însă a fost ajuns din urmă de un alt polițist, care l-a împușcat în umăr. Cu toate acestea, bărbatul a reușit să scape și a luat-o la fugă.

După ce bărbatul a reușit să fugă, polițiștii au primit întăriri de la Timișoara.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Articolul precedentAlertă în Timiș. Un polițist aflat în misiune a fost împușcat. Atacatorul este căutat în tot județul
Articolul următorS-au reluat căutările celui care a ucis un polițist întrerupte peste noapte