Procurorul general Augustin Lazar a fost prezent la Timisoara pentru a participa la dezbaterea „În apărarea justiției independente: procurorii în alertă”.

Cu aceastaa ocazie el a intrat in posesia premiului Speranta, oferit de Societatea Timisoara. El a spus ca il transmite tinerei generatii de procurori, alaturi de un Minister Public Independent.

 „Cred ca merita tanara generatie de procurori si cand am primit acest premiu m-am gandit la colegii nostri care au nevoie de o incurajare. La colegii nostri care au muncit si au rezolvat aceste dosare istorice care la Timisoara sunt privite aceste eforturi la maniera favorabila „ , a declarat procurorul general.

El  considera ca atacurile la care este supus in spatiul public sunt motivate politic si dau bine in campania elecorala.

„ Sunt niste acuzatii politice. Adica va rog sa sa observati ca ele sunt facute intr-un context in care vor sa foloseasca niste munitie impotriva unui reprezentant al Ministerului Public, impotriva procurorului general. Adica este folosita drama unor oameni de care nimeni nu s-a interesat sa vada ce probleme au avut, ce dificultati au avut insa sunt folositi acesti oameni, acesti dizidenti, ca o situatie speciala pentru a lovi in cei care apara independenta justitiei.”. a spus Augustin Lazar

Cat despre dosarul Revolutiei, acesta este unul deosebit de important nu doar pentru Timisoara, ci pentru toti romanii. Dosarul cauzei cuprinde 3.330 de volume, fiind vorba despre o  unca impresionanta.  

„Un management bun, asigurand toate resursele necesare pentru a se rezolva un dosar poate sa permita intr-un timp rezonabil rezolvarea acelui dosar. Un management defectuos, sa asiguri un om sau o jumatate de om care este bolnav sau are diverse probleme este o solutie sigura pentru a nu se putea rezolva o cauza ca aceasta.  Aceasta echipa a fost mereu asigurata cu resurse sa poata functiona si sa dea rezolvarea unei probleme ridicata de societatea romaneasca adica sa aiba o solutie intr=un dosar de 30 de ani. Nu exista dosar mai vechi ca acesta. Toata lumea vrea sa stie adevarul despre ce s-a intamplat acolo. Ei bine, iata ca adevarul este la indemana romanilor. „ a mai precizat procurorul  general.

Augustin Lazar considera ca pentru echipa lui a fost o prioritate solutionarea unor dosare istorice, iar cel al Revolutiei nu este un caz singular. El a dat exemplul dosarului Gheorghe Ursu, in august 2017 dar si pe cel al mineriadelor, finalizat de procurorii militari in iunie 2018.

Articolul precedentSfârșit șocant pentru un tânăr în Timiș. S-a aruncat sub roție unui tren
Articolul următorCurățenie de primăvară sub supravegherea Poliției Locale