S-a stins din viață unul dintre cei mai îndrăgiți sportivi din Banat. Vasile Stoica, temerarul sportiv paraplegic care a străbătut lumea într-un scaun cu rotile acţionat manual și care are în palmares și o performanță de Cartea Recordurilor, conform lugojexpres.ro

Cetățean de onoare al municipiului Lugoj și membru al Clubului Sportiv al Handicapaților Fizic „Maraton’93”, Vasile Stoica a încetat din viață astăzi, la orele amiezii, la doar 49 de ani, în urma unui stop cardiac.

La sfârșitul săptămânii trecute, Vasile Stoica a participat la tradiționala competiție pentru persoanele cu dizabilități, Cupa „Ana Lugojana”, unde a obținut patru medalii, clasându-se pe locul I la aruncarea greutății, pe locul II la atletism -100 de metri și tenis de masă, și pe locul III la aruncarea suliței.

În peregrinările sale prin lume, în căruciorul cu rotile acţionat manual, Vasile Stoica a traversat America în 66 de zile, pe Route 66, de la Los Angeles la Chicago (3.800 de kilometri, în 2003), a făcut o călătorie până la cel mai vestic punct al Europei – Cabo Finisterre, Spania (în 2006) și o alta până la cel mai nordic – Capul Nord, în Norvegia (în 2013), a realizat un turneu în jurul lumii de 36.000 de kilometri într-un an de zile (1998-1999) și a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă distanță parcursă în fotoliu rulant – 132 de kilometri în 24 de ore (în octombrie 2001).

Și-a dorit mult să plece într-o nouă expediţie americană, de la Los Angeles (SUA) până la Santiago de Chile, în America de Sud, dar nu a reușit. Astăzi, însă, a plecat într-o expediție fără întoarcere. Printre îngeri…

Articolul precedentPolițiștii locali din Timișoara au găsit doi bărbați dați dispăruți
Articolul următorAutobuze, microbuze, şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri, oprite pentru control