O vijelie a traversat județul Timiș, după ce a provocat pagube însemnate și la vecinii sârbi.

Meteorologii au anunțat inițial un cod galben de vreme rea, după care atențonarea a fost ridicată la nivel de cod portocaliu.

În Timișoara, în centrul istoric, un acoperiș a fost smuls de vânt și aruncat peste terasa unui local. Un tânăr aflat acolo a scăpat ca prin urechile acului.

Un caz aparte s-a înregistrat și în localitatea Dudeștii Vechi, acolo unde se desfășura un festival. Scena și corturile au fost avariate de vant, iar terenul din jur, inundat.

În urma fenomenelor meteo periculoase din această noapte, pompierii din cadrul ISU Timiș au fost solicitați și au intervenit, (alături de SVSU) în 14 situații de urgență: 9 degajări copaci căzuți, degajare elemente de construcție și fire de curent.

De asemenea, în această dimineață am fost solicitați să intervenim pentru degajarea a 3 copaci căzuți care au afectat 5 autoturisme și o misiune de degajare elemente acoperiș.” au transmis reprezentanții ISU Banat.

Furtuna a afectat și alimentarea cu energie electrică în 15 localități din Timiș. Peste 3000 de gospodării au rămas  fără energie electrică, în Timișoara, Giroc, Sânnicolau Mare, Banloc, Teremia Mare, Dudeștii Vechi, Valcani, Parța, Cărpiniș, Săcălaz, Orțișoara, Satchinez, Giarmata, Dumbrăvița și Ghiroda. Avariile sunt în curs de remediere.

În continuare, meteorologii anunță vreme rea inclusiv pentru vestul țării, unde mai sunt așteptate ploi însemnate cantitativ, căderi de grindină și intensificari ale vântului.

Articolul precedentUn biciclist a intrat sub un TIR
Articolul următorAccident mai puțin obișnuit, mașină ajunsă pe trotuar