Masini românești sau străine venite din toată țara, dar și din Serbia sau Ungaria, toate au fost expuse în Piața Libertății din Timișoara în cadrul Retroparadei de toamnă.

Pete 40 de autoturisme au fost așezate de jur împrejurul pieței din centrul Timișoarei de la primele ore ale zilei pentru a le aduce aminte timișorenilor de vremuri de mult apuse. „Bătrânele” Dacii sau ARO, dar si Ford, Oldsmobile, Volkswagen, Trabant, dar și motociclete toate fabricate în ultimul secol au făcut deliciul vizitatorilor.

Printre „bijuteriile” expuse s-au aflat și vehicule militare, dar și autoturisme utilizate în trecut de „miliția” din România sau Serbia.

La parada din centrul Timișoarei trebuia să fie prezent și un Ford T din 1925, însă acesta nu a mai ajuns în capitala Banatului,astfel că vedeta zilei a fost un Renault din 1921 venit de la Hunedoara.

Concepția este dinainte de Primul Război Mondial ca și caroserie și motor, iar fabricația a fost în 1921, înainte practic ca acest model să fie scos de pe linia lor de fabricație, trecându-se la alte modele. A stat în restaurare aproape 2 ani. Mașina nu depășește 60 de km/h sub nicio formă. Am foarte mare grijă de mașina pentru ca șansele să găsesc piese de schimb sunt aproape zero, iar dacă nu aș fi avut un prieten care mi-ar fi restaurat partea electrică la motor nu ar fi avut cine să o repare„, a declarat Emil Mitranovici, mandrul proprietar al mașinii.

Aceasta este cea de-a șaptea ediție a evenimentului Retroparada Toamnei, care se desfășoară simultan în mai multe orașe din țară.

După prânz vehiculele au plecat în paradă pe principalele bulevarde ale Timișoare, având ca destinație Muzeul Satului Bănățean, unde proprietarii mașinilor vor vizita Muzeul și unde are loc Șueta Colecționarilor.

Articolul precedentWeekend-ul aduce toamna în Banat
Articolul următorGrav accident de circulație, un șofer a murit