După ninsorile abundente din weekend, sute de străzi din Timișoara sunt încă pline de zăpadă. Pentru asta, Primăria ar putea fi amendată. 

Conform unei monitorizări efectuată la aproape o săptămână după ce a început ninsoarea vestită de codul portocaliu, aproape 500 de străzi din Timișoara sunt încă pline de zăpadă. Raportul, întocmit de Inspectoratul de Poliție al Județului Timiș la cererea prefectului Eva Andraș scoate la iveală un pericol imens.

Pe stăzi s-au format făgașe și praguri de gheață, pe care mașinile, chiar și echipate cu anvelope de iarnă, pot derapa foarte ușor.

 „Starea drumurilor din Timisoara, in acest moment, nu este deloc buna. Pe arterele princiale se poate circula in conditii relativ normale, insa pe strazile secundare ne confruntam cu situatii dificile. Sunt zile bune de când nu mai ninge si, totusi, nimeni nu intervine pentru ca sloiurile de gheata sa fie indepartate si, odata cu ele, si pericolul de accidente. Administratorul acestor drumuri, adica Primaria municipiului Timisoara, trebuie sa ia masuri urgente pentru rezolvarea acestei probleme, pentru ca in alte orase se poate, si dau exemplul Aradului, unde s-a intervenit si pe drumurile secundare”, spune Eva Andreas, prefectul judetului Timis.

În urma acestui raport, Primăria Timișoara ar putea încasa o amnedă zdravănă pentru că nu a asigurat deszăpezirea străzilor. În lipsa unui contract cu o firmă specializată, deszăpezirea a fost făcură de cei de la Drumuri Municipale.

Articolul precedentPericol pe Autostrada Timișoara – Lugoj. Șofer surprins pe contrasens
Articolul următor21 decembrie, ziua în care Revoluția de la Timișoara a cuprins țara