România este în pragul epidemiei de gripă. Sunt tot mai multe îmbolnăviri, iar numărul morţilor a ajuns la 38. În școlile din Timiș se iau măsuri speciale .

Şcolile şi grădiniţele trebuie dezinfectate până luni. ‘Dacă va fi declarată epidemie, cursurile nu vor fi suspendate’, a precizat Sorina Pintea, Ministrul Sănătății.

În Timiș, Inspectoratul Școlar Județean vine cu precizări.

“Pentru orice situație, începând de luni, care iese din tiparul normal, dorim să fim imediat anunțați. În acest sfârșit de săptămână sau cel mai târziu luni de dimineață, dacă nu ați făcut-o în cursul zilei de astăzi, vă rog să procedați la:

– angajarea  întregului personal nedidactic în activități de igienizare a spațiilor școlare:

– se vor spăla, în mod obligatoriu, toate sălile de clasă, sala profesorală și spațiile în care intră copii și cadre didactice, pe jos, cu apă curată și soluții dezinfectante. Cei care nu aveți și vă aflați în imposibilitatea de a procura soluții dezinfectante, vă rog să comunicați această situație, inspectorului de sector;

– se va șterge, cu apă curată și soluții dezinfectante, mobilierul școlar, balustradele pe care copiii le folosesc pentru a se sprijini când urcă în imobilele cu etaj, precum și obiectele din laboratoare pe care pun, în mod normal, mâna mai multe persoane;” comunică reprezentanții ISJ Timiș.

Totodată, aceștia fac apel ca diriginții și învățătorii să monitorizeze starea de sănătate a copiilor.

“Învățătorii și diriginții vor comunica părinților că în situația în care identifică simptome ce pot fi asociate cu stările gripale, au obligația de a nu trimite copiii în colectivitate, evitându-se astfel  răspândirea microbilor și contaminarea copiilor sănătoși!” mai precizează aceștia.

Articolul precedentBanatul, sub asaltul zăpezii. Cod galben în mai multe zone
Articolul următorȘoselele din vest sunt acoperite de zăpadă sau polei. VIDEO!