Lucrările avansează vizibil pe 21,2 kilometri care fac parte din lotul 3 al autostrăzii A1 și 22 de kilometri din lotul 4. Acesta din urmă este unul dintre cele mai problematice, fiind cunoscut sub numele de Dealul Liliecilor.

Dealul în cauză este porțiunea care a dat de furcă antreprenorului după ce în toamna anului trecut o parte a început s-o ia la vale și a dus la lucrări suplimentare. În plus, chiar la începutul lucrărilor, constructorii nu au putut lucra în zonă din cauza identificării unei grote cu lilieci, ceea ce a și dat denumirea tronsonului. Imaginile surprinse de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara arata stadiul lucrarilor in zona, si anume finalizarea platformei pe care va fi turnat asfaltul, porțiuni în care acesta este deja turnat și altele în care sunt chiar trasate marcajele rutiere.

santier A1 Lugoj-Deva Lot 4 03.04.2019

Imagini de pe șantierul Autostrăzii A1 Lugoj-Deva, lotul 4.

Publicată de DRDP Timişoara pe Miercuri, 3 aprilie 2019

Cele două loturi sunt, practic, singurele care au șanse să fie deschise circulației rutiere în acest an, după cum nota Asociația Pro Infrastructura.

Articolul precedentCod Galben de vânt în vânt Timiș
Articolul următorPrăpăd făcut de un tânăr într-un parc din zona centrală la Timișoara. Bărbatul a fost prins de polițiști când încerca să fugă