Medicii de la Maternitatea Odobescu au spus încă de la începutul scandalului că testele nou născuților ar putea fi fals pozitive . Mamele micuților nu sunt  bolnave de coronavirus. Probele de la aceștia au fost recoltate la o zi după naștere, deci nu ar fi fost suficient timp pentru ca ei să se infecteze iar acest lucru să fie evident în urma testărilor.

Pe de altă parte, managerul  maternității susține că prelucrarea acelor probe s-a făcut cu mare întârziere. De vină ar fi fosta directoare a Direcției de Sănătate Publică Timiș, demisă din funcție între timp, care ar fi cerut ca testele cadrelor medicale suspecte de coronavirus din județul Hunedoara să fie prelucrate cu prioritate. Cert este că acum se mai ațteapta câteva probe necesare celei de-a doua testări. Acestea sunt ale unor bebeluși care, deși s-au născut la Timișoara, au fost externați și au ajuns la familiile lor, în județele Arad și Hunedoara.  După ce rezultatele celui de-al doilea rând de teste va fi cunoscut, va urma o nouă retestare a copiilor și mămicilor, pentru ca medicii să fie siguri că totul este în regulă. Ministrul Sănătății a declarat că o anchetă a DSP Timiș, care are o nouă conducere, va aduce la lumină neajusurile și neregulile care au dus la situația gravă ca testele a zece nou născuți să fie pozitive pentru coronavirus, iar mai multe paciente și cadre medicale din maternitate să fie depistate bolnave cu COVID -19.

Articolul precedentDezinfecția străzilor din Timișoara continuă
Articolul următorAnunțul Patriarhiei: Pelerinajul de Florii se suspendă. În noaptea de Înviere, credincioşii pot ieşi doar la ferestre, balcoane pentru a-și spune „Hristos a înviat!”