Administrația Națională de Meteorologie a transmis un cod portocaliu de vijelii și ploi torențiale, valabil în 14 județe până sâmbătă noapte, la ora 23. și un cod galben de instabilitate atmosferică valabil până duminică dimineață, la ora 10, în peste jumătate de țară.

În estul și sud-estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Moldovei, în zona Carpaților Orientali și estul Carpaților Meridionali a fost emisă o avertizare de cod portocaliu, sâmbătă, între orele 12:00 și 23:00. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

În intervalul sâmbătă, ora 10:00, până duminică, ora 10:00, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Oltenia, sudul Banatului, vestul Munteniei, Transilvania, Maramureș și Moldova.

Codul galben se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentStrategie în alb și negru – ediția din 17 iunie 2023
Articolul următorCFR Călători atrage atenția asupra unui FAKE NEWS extrem de periculos! Ce MESAJ FALS s-a răspândit în mediul online