Se apropie data de 1 noiembrie, atunci când cimitirele din Timișoara sunt pline de candele aprinse, coroane și buchete de flori. De ziua Morților, conform tradiției, oamenii merg să îngrijească și să împodobească mormintele rudelor.

De eveniment profită comercianții care vând flori, coroane și lumânări, dar aceștia trebuie să obțină un aviz de la Primărie pentru a-și vinde marfa în vecinătatea cimitirelor.

Avizul se obține pentru o perioadă determinată, iar cererile pentru el se pot depune la sediul Primăriei Municipiului Timişoara, camera 12, ghişeele 8 şi 9, în perioada 22.10.2017-26.10.2018.

“Această activitate  este prevăzută în HCL139/2011, Cap.V.8, art.50, 52 şi 53, respectiv activităţi comerciale ocazionale, pe o suprafaţă de 2 mp, flori, coroniţe, aranjamente florale, candele. Se acordă o singură locaţie pentru fiecare solicitant, actele care trebuie depuse fiind:

-cerere tip de la ghişeul 8 sau 9, camera 12;

-copie buletin de identitate/ carte de identitate  sau copie act  firmă ( copie Certificat Unic de Inregistrare ).

Se menţine procedura de achitare a taxei de autorizare, a imprimatului şi cea de ocupare a domeniului public în momentul înregistrării cererilor, fără posibilitatea de restituire a acestor taxe, achitarea efectuându-se pentru perioada 30.10.2018-01.11.2018.  “ , se arată într-un comunicat al Primăriei Timișoara.

Locaţiile stabilite pentru comercializare sunt perimetrele următoarelor cimitire: Calea Şagului, Calea Buziaşului, Calea Lipovei, Cimitirul Eroilor, Rusu Şirianu, Stuparilor, Calea Lipovei.

Pentru o bună organizare, au fost stabilite anumite obligaţii ale comercianţilor:

“Operatorii economici au obligaţia de a deţine, la locul de vânzare,  Avizul pentru desfăşurarea comerţului stradal, eliberat de Biroul autorizare activităţi comerciale, dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public- în original, documentul de identitate al vânzătorului care să coincidă cu identitatea persoanei menţionate în avizul solicitat. Încălcarea prevederilor legislaţiei în vigoare atrage sancţiunea contravenţională a  persoanei sau reprezentantului firmei, cât şi retragerea avizului.

Salubrizarea permanentă a amplasamentului ocupat este obligatorie, încălcarea acestei prevederi ducând la retragerea avizului eliberat de autoritatea locală a municipiului Timişoara.

Cedarea dreptului de folosinţă a amplasamentului ocupat în zonele menţionate de către deţinătorul avizului altei persoane duce la retragerea avizului şi la sancţionarea contravenţională a faptei

Activitatea comercială desfăşurată cu ocazia acestui eveniment să nu perturbe circulaţia pietonală din perimetrul cimitirelor.”, se mai arată în comunicatul primăriei.

Articolul precedentGrav accident de circulație, un șofer a murit
Articolul următor“Nu veți scăpa!”, protest la Timișoara