Vremea a pus mari probleme autorităților – ISU Constanța a lansat un apel pentru persoanele care ar urma să călătorească în zonă, dar și un bilanț al distrugerilor de până acum din cauza vremii.

ISU Constanța lansează o avertizare de călătorie dar și un bilanț al distrugerilor produse de vremea rea:

„Până la ora 06:00, în această dimineață, dispeceratul ISU „Dobrogea” al județului Constanța a înregistrat peste 50 de apeluri la numărul unic de urgență 112 care semnalau diverse situații de urgență. 
Peste 100 pompieri sunt la datorie, se află în teren pentru înlăturarea efectelor negative produse de furtună cu 20 de mijloace tehnice.

Suntem susținuți și de echipaje de la RAJA, RDS, ENEL, RAJDP, Primărie, SVSU, Poliția locală, SDN.

Pompierii au executat, până la ora 06.00, peste 30 de misiuni: 17 copaci degajați, 2 autoturisme avariate, 2 acoperișuri smulse, două microbuze înzăpezite, o cisternă înzăpezită, 7 autoturisme înzăpezite, alte situații.

La această oră sunt închise circulației 5 drumuri: DN22A Hârșova-Saraiu; DN2A Mihail Kogălnicea-Hârșova, DN22 Lumina-Tulcea, DN38 Agigea-Negru Vodă, DN3 Murfatlar-Ostrov.

Situația este în dinamică, vom reveni cu detalii!

Vã rugăm să țineți cont de următoarele recomandări:

Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora.”

Articolul precedentDouă coduri roșii emise de ANM – Ce județe sunt vizate de fenomene extreme
Articolul următorVlad Voiculescu, despre scandalul achiziționării vaccinurilor în pandemie: ”Decizia de a cumpara acea cantitate a apartinut lui Florin Cîțu”