În repetate rânduri cei care au aruncat gunoiul pe domeniul public au fost sancționați de Poliția Locală. Chiar și așa se găsesc destui nepăsători față de sancțiunile date de polițiști.

De la câteva pungi de gunoi sau deșeuri aruncate aiurea se formează rampele clandestine care au împânzit orașul. Cu nu mult timp în urmă, câteva firme care-și desfășurau activitatea chiar în centrul orașului au fost sancționate pentru ca au aruncat gunoiul în parcul de lângă Muzeu.

Acum a venit rândul unei tinere din galați și a unui cetățean italian să se aleagă cu sancțiuni. Cei doi locuiesc în zona ultracentrală și au fost surprinși abandonând deșeuri, vizavi de Cinema Studio .

Cei în cauză au fost sancționați cu cate 1000 lei fiecare, sancțiunea maximă prevăzută de HCL 371/2007 pentru persoanele fizice. Mai mult, italianul surprins în această postură a declarat că nu a știut că nu este voie să abandoneze deșeuri pe domeniul public. Zona a fost ulterior salubrizată la intervenția polițiștilor locali. În luna februarie peste 150 de persoane au fost depistate aruncând deșeuri pe domeniul public, toate fiind sancționate cu amenzi între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și între 1500 și 2500 lei pentru persoanele juridice.”,  se arată într-un comunicat al Poliției Locale.

Reprezentanții acesteia  atrag atenția celor care au astfel de obiceiuri de a abandona gunoiul la colț de stradă că riscă sancțiuni drastice.

Articolul precedentTânără din Timiș căutată de familie și polițiști
Articolul următorDouă noi trasee pentru transportul școlar de la Timișoara