Prezent marți în județul Arad, după incidentele de la vama Nădlac, unde mii de români au așteptat ore în șir să poată trece frontiera, ministrul Marcel Vela a declarat că vor mai fi deschise și alte vămi cu Ungaria, dintre cele închise odată cu declanșarea epidemiei de coronavirus.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că vor mai fi deschise punctele Cenad, Turnu, Salonta, Valea lui Mihai şi Urziceni.

“În Ungaria există o regulă prin care se stipulează foarte clar orarul de tranzit la nivelul Ungariei pentru a veni spre România. Nu este un interval care să acopere 24 de ore din 24 de ore, este un interval bine stabilit, care permite tranzitul doar într-un spaţiu de timp decis de autorităţile de la Budapesta. În primă fază a fost până la 1,00 noaptea, după ce am discutat, şi autorităţile de la Budapesta au fost destul de deschise la propunerile noastre, s-a majorat intervalul şi acum tranzitul se face între ora 21,00 şi ora 13,00. În acest interval de timp se poate traversa Ungaria. Dacă se depăşeşte acest interval de timp, se face din nou staţionare la intrarea în Ungaria şi se aşteaptă ora 21,00”, a spus ministrul de Interne.

El a mai precizat că autocarele vor avea dreptul să intre în România, iar astfel oamenii nu vor mai fi nevoiți să călătorească cu mijloace de transport care îi lasă la câţiva kilometri de graniţa cu România, de unde vin pe jos în ţară.

Articolul precedentVreme ploioasă și răcoroasă în vestul țării
Articolul următorCentru de recuperare medicală cu apă geotermală