16 migranţi din Siria, Iran şi Irak au fost abandonaţi aseară, pe autostrada A1, în apropiere de Giarmata. Aceştia se aflau într-un microbuz, staţionat pe banda de urgenţă.

Oamenii legii au intrat pe fir şi au deschis o anchetă, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, agent şef Mihaela Leş.

„La faţa locului s-au deplasat poliţişti de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timişoara care au depistat, în interiorul vehiculului, şaisprezece cetăţeni străini. Având în vedere faptul că aceştia nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări. Din primele verificări efectuate de către lucrătorii noştri a reieşit faptul că sunt şaisprezece bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 ani, cetăţeni din Siria, Iran şi Irak şi nu posedă documente asupra lor.

La cercetări, cei în cauză au declarat că au fost preluaţi de şoferul microbuzului dintr-o localitate de pe raza judeţului Timiş, urmând a fi transportaţi în apropierea graniţei cu Ungaria. Aceştia au mai precizat că urmau să plătească sume cuprinse între 1.500 – 5.000 de euro, în momentul în care ajungeau în Austria sau Germania. Pe autostradă microbuzul a făcut pană, iar şoferul a abandonat mijlocul de transport, timp în care autovehiculul a fost depistat de către autorităţi”.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Articolul precedentComună din Timiș, încadrată din greșală în zona roșie a epidemiei de coronavirus
Articolul următorBilanț coronavirus 9 septembrie: 1.271 de cazuri noi, 51 de decese și 459 de persoane internate la ATI